Over ons

Over ons:

Wij zijn Pieter Germ en Lisa van der Zwaag en zijn de gezinshuisouders van gezinshuis Jedidja. Wij zijn getrouwd en hebben 2 kinderen (Nyk en Sven).

Pieter Germ, zelf meubelmaker, heeft 2 jaar geleden de switch gemaakt naar de hulpverlening. Hij is naast de dagelijkse zorg voor de kinderen en jongeren verantwoordelijk voor het facilitaire deel binnen gezinshuis Jedidja.

Lisa heeft inmiddels 8 jaar werkervaring binnen verschillende sectoren van de jeugdhulpverlening. Samen met Pieter Germ voert zij de dagelijkse zorg voor de kinderen en jongeren uit. Lisa zet samen met de betrokken gedragswetenschapper Iris Walstra de pedagogische lijnen uit voor de jongeren. Lisa is SKJ geregistreerd. Zij is binnen gezinshuis Jedidja het eerste aanspreekpunt voor voogden, ouders, scholen, gebiedsteams en hulpverleners etc.

Onze wens om een gezinshuis te starten is in 2018 ontstaan. Wij zijn toen gestart als crisispleeggezin voor diverse jeugdhulp organisaties. Als crisispleeggezin hebben wij meerdere kinderen voor korte duur mogen opvangen. In 2020 hebben wij de stap gezet om gezinshuis Jedidja op te richten. Om onze droom voort te kunnen zetten hebben we inmiddels een woonboerderij op het Friese platteland (Buitenpost) gekocht. Hier kunnen wij binnenkort samen met onze eigen kinderen een warm en liefdevol (t)huis bieden aan 4 – 5 jongeren die dit zo hard nodig hebben.